Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0226 - 35 48 48
  • info@afdadviesgroep.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer ruimte voor startende ZZP-ers

Verzekeraars reageren positief op het verzoek van de SER om de bedenktijd voor het afsluiten van een zogenoemde vangnetverzekering met één jaar uit te breiden naar 15 maanden.
Ook wordt deze verzekering éénmalig opengesteld voor bestaande zelfstandigen die nog geen verzekering hebben gesloten. Dit blijkt uit een inventarisatie die het Verbond van Verzekeraars onder zijn leden heeft gehouden.

Verzoek SER
De Sociaal Economische Raad deed vorige maand een oproep aan verzekeraars om de periode te
verruimen waarin startende zzp’ers kunnen kiezen voor een zogenoemde vangnetverzekering voor het arbeidsongeschiktheidsrisico. De SER meent dat daardoor de toegang tot de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers verder verbeterd wordt.

Vangnet
De vangnetverzekering is een speciale verzekering voor startende zzp’ers die vanwege hun gezondheid niet op een reguliere polis verzekerd kunnen worden. Nu kunnen zzp’ers gedurende drie maanden voor zo’n vangnetpolis in aanmerking komen. Vanaf 1 november wordt die termijn, conform het SER-advies, met 12 maanden uitgebreid, zo hebben verzekeraars het Verbond laten weten. Recent gestarte ondernemers krijgen bij de betrokken verzekeraars dus tot 31 januari 2011 alsnog de mogelijkheid een vangnetverzekering af te sluiten, blijkt verder uit de inventarisatie van het Verbond.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-11-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.